Tel: +381 34 370 035
Email: info@zelenilokg.rs
Одржавање зелених површинаДекорацијеПројектовање зелених површина

Одржавање зелених површина

Основна делатност ЈКП „Зеленила“ је уређење града и сваким даном чинимо да буде све лепши.

Read More

Декорације

Свакодневно радимо на декорацијама, изради букета, аранжмана...улепшајте своје прославе са нашим цвећем.

Read More

Пројектовање зелених површина

Наше струне службе ће Вам помоћи да улепшате свој зелени кутак.

Read More

Питања

Имам двориште које самостално одржавам, али је неуређено те га треба уредити. Да ли ви вршите уређивање дворишта?

Позовите 034/370-116 или нам пошаљите поруку, опишите нам своје двориште и реците нам шта би желели да се у њему уради. Наше стручно лице ће Вас посетити, снимити стање на терену и у договору са Вама урадити предлог пројекта са финансијском понудом.

Уколико прихватите предлог и финансијску понуду, по договору крећемо са реализацијом радова.

Понуђени предлог је могуће кориговати у складу са Вашим потребама, жељама и могућностима.


У мом дворишту је прерасла трава/жива ограда. Треба да се покоси/ореже и отпад однесе. Да ли ви то радите?

Позовите 034/370-116 или нам пошаљите поруку и дајте нам своје податке (име и презиме, адресу и контакт телефон). Наши радници ће доћи, покосити траву/орезати живу ограду, покупити отпад и одвести на депонију.

Услугу плаћате по изведеним радовима (погледајте информативни Ценовник радова).


Потребна нам је услуга уређивања ентеријера (пословног простора, продајног салона, ентеријера школе, и сл.) или екстеријера (двориште, прилаз салону и сл.). Како нам можете помоћи?

Позовите 034/370-116 или нам пошаљите поруку, изнесите своје потребе за уређењем и оставите контакт. Наше стручно лице ће Вас посетити, снимити стање и у договору са Вама израдити предлог пројекта са финансијском понудом.

Уколико прихватите предлог и финансијску понуду, по договору крећемо са реализацијом радова.

Понуђени предлог је могуће кориговати у складу са Вашим потребама, жељама и могућностима.


Хоћу да пријавим место на коме постоји Амброзија. Где и како то да урадим?

Ако се амброзија налази на јавној зеленој површини која није у приватном власништву, позовите 034/370-035 или нам пошаљите поруку. Уколико надзорни орган Скупштине града одобри радова на уклањању амброзије, „Зеленило“ ће добити налог за уклањање исте.

Уколико се амброзија налази на Вашем приватном поседу, трошкове уклањања сами сносите. Позовите 034/370-035 или нам пошаљите поруку.

Уколико се амброзија налази у туђем приватном поседу, обратите се Комуналној инспекцији на телефоне 034/506-117.


Треба ми плодна земља за равнање терена и припрему за садњу. Да ли ви имате земљу и да ли то радите?

За подизање травњака и уређење зелених површина користимо плодну моравску земљу. Позовите 034/370-116 или нам пошаљите поруку са потребном количином земље и контактом. Након провере да ли на стању имамо потребну количину земље и слободним термином испоруке контактираћемо Вас, након чега ћете доћи у „Зеленило“ и уплатити износ потребне количине земље.

Минимална количина плодне моравске земље коју испоручујемо на територији центра града је 2 m³. За цену моравске земље погледајте Ценовник.


Да ли се моравска земља користи само за травњаке или се може користити и у баштама за гајење цвећа?

Моравска земља се може користити и у баштама за гајење цвећа, али само као компонента за прављење мешавине са хумусом или тресетом у оквирном односу 50:50 (удео моравске земље на удео хумуса или тресета).

25 thoughts on “Питања

 1. Zanima me da li kod vas mogu kupiti sadnice voca. Zapravo htela bih da kupim sadnice badema, pa me zanima da li mogu kod vas da ih nadjem?

  • Поштована Бојана, ЈКП „Зеленило“ нема у понуди саднице воћа, али саднице бадема можете да потражите у пољопривредним апотекама у граду или на зеленој пијаци код расадничара који тамо продају свој садни материјал.

  • Поштовани Никола, ЈКП „Зеленило“ у понуди нема саднице лаванде, али их можете набавити у ПГ Медан из Суботице, или се распитајте о породици Брдарски из Баваништа (општина Ковин) који се такође баве узгојем лаванде.

 2. Zanima me da je zelenilo u stanju da donira Politehnicku skolu sa 5-10 kanti? Kao predsednik parlamenta pokusavao sam problem nedostanka kanti u skolskom dvoristu da resim, ali skola trenutno nema sredstava, pa mi je receno da se obratim vama.

 3. Imam Bendžamina koji je prerastao prostor u kome ga držim, pame interesuje da li otkuplljujete sobno cveće?

  • У понуди имамо више врста Туја које могу да се саде као жива ограда. У зависности од величине и врсте цене варирају од 800 динара па на више.

 4. U ime stanara zgrada u ulici Kopaonicka 46, 48 i 5o molimo vas da u delu borove sume izmedju zgrade br 50 i puta u blizini spomenika N. Naumovic iskrcite naraslo siblje i tako ulepsamo ovaj deo naselja. Unapred hvala.

  • Поштовани, радове на јавним зеленим површинама изводимо према програму радова дефинисаног годишњим планом од стране Службе надзора Градске управе. У складу са тим је потребно да се за поменуту интервенцију обратите нашем Надзорном органу, г-дину Предрагу Радосављевићу на телефон 034/306-162.

 5. Poštovani, kažete da radove na zelenim površinama izvodite prema programu. Zanima me da li ponekad izvodite radove mimo programa, kada procenite da postoji opasnost po okolinu (ljude, imovinu i sl.)? U Daničićevoj ulici između broja 122 i samousluge, na parkiralištu, jedno stablo je veoma suvo i deluje mi kao da ga malo jači vetar može polomiti. Štata koja bi time nastala, koštala bi stanare zgrade, ali i Zelenilo (zbog verovatne tužbe). Molim vas da razmislite o uklanjanju ovog stabla (možda još nekih drugih starih i suvih stabala), kako biste sprečili nepotrebne komplikacije i troškove. Unapred hvala.

  • Поштовани Милане,

   Наше службе су стално на терену и редовно уклањају ризично дрвеће. На жалост, нисмо у могућности да уочимо све и пуно нам значи свака реч ревносних суграђана.

   Хвала Вам на информацији, пренето је надлежној служби и уколико је стабло суво биће решено у најкраћем року.

 6. Pozdrav. Zanima me da li prodajete sadnice tuje i koja je cena.. da li mozete da mi napisete cenovnik tuja kao i njihovu visinu..unapred hvala

  • Поштовани,
   У понуди имамо више врста Туја у зависности од величине и врсте цене варирају од 800 динара па на више.
   Најбоље је да дођете до нашег расадника у ул. Светозара Марковића бр. 109

 7. jel mogu da koristim obicnu zemlju za setvu trave?Travu sam kupio kod vas 600 dinara je kilo kakva je?

  • Poštovani,
   Mi u prodaji imamo moravsku zemlju i treset, ne znam na koju mislite ali svakako su obe dobre za setvu trave. Preporuka je da treset pomešate sa baštenskom zemljom ili našom moravskom, obzirom da je ista nepotrebno jaka za seme trave.
   Seme trave koje imamo u prodaji je odlično i sertifikatom proizvođača potvrđujemo kvalitet.
   Srdačno,
   Vaše JKP „Zelenilo“

 8. Postovani, zanima me da li vrsite usluzno secenje drveca na privatnim placevima. Imam orah koji se osusio i koji se mora iseci i ukloniti, a ne znam kome da se obratim. Hvala unapred!

  • Поштована Милице,
   Вршимо услужно сечење на приватним плацевима.
   Позовите број 034/370-035 радним данима од 6:30 до 14:30 да се договоримо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Делатност

ЈКП „Зеленило“ из Крагујевца регистровано је за обављање следећих делатности од јавног интереса: 81.30: Услуге уређења и одржавања околине. 01.1: Гајење једногодишњих и двогодишњих биљака. 01.2: Гајење вишегодишњих биљака. 01.13: […]

Read More
Организација

Предузеће ЈКП „Зеленило“ обавља своју делатност организовано, сагласно Статуту, преко сектора, служби и одсека као основних организационих облика и то: Сектор за техничке послове Служба рачуноводства и финансија Служба комерцијале […]

Read More
Услуге

ЈКП „Зеленило” поред одржавања јавних зелених површина у Граду Крагујевцу, пружа своје услуге и трећим лицима (физичким и правним лицима). Пројектовање, подизање, одржавање и реконструисање тепих травњака, паркова, зелених и […]

Read More
Пословни параметри

Документација Статут предузећа Правилник о организацији и систематизацији радних места Решење о регистрацији — АПР Евиденција пословних параметара

Read More
Референце

ЈКП „Зеленило“ из Крагујевца у току дугогодишњег пословања остварило је успешну пословну сарадњу са великим бројем клијената из земље и иностранства, а само у последњих 10 година посебно издвајамо сарадњу […]

Read More